Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че

...
 Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия

 Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание, че Вашингтон и Киев са се договорили да създават взаимно оръжия, в това число системи за противовъздушна защита. Зеленски заключи резултатите от визитата си в Съединени американски щати и Канада тази седмица.
 
" Налице е историческо американско решение за взаимно произвеждане на оръжия и отбранителни системи, изключително на системи за противовъздушна защита. Това е нещо, което не толкоз от дълго време беше безспорна фантастика. Но ще се трансформира в действителност. Ние ще го превърнем в действителност ", съобщи президентът.
 
Той не посочи за какви оръжия става дума, само че съобщи, че споразуменията значат нови работни места " и за двата ни народа - за украинците и американците ".
 
" Имаме ясна вероятност - това, за което към този момент се договорихме - за нови сили на Украйна, които да предотвратят повтарянето на съветските експанзии ", добави Зеленски. Той сподели още, че Украйна ще получи от Съединени американски щати артилерия, снаряди и ракети за многоцелеви ракетни установки HIMARS, ракети за тактически коли за противовъздушна защита, " както и някои други оръжия, които ще се утвърдят на бойното поле ".
 
По-рано американската преса писа, че администрацията на президента Джо Байдън е взела решение и за прекачване на Украйна на балистични ракети ATACMS, за чиято доставка Киев упорства от доста месеци. В същото време беше обявено, че ВСУ ще получи не високоскоростна ракета, а касетъчна версия на тази ракета, която има малко по-малък обхват. Тези данни не бяха публично доказани.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР